Back to Question Center
0

Betydelsen av bildoptimering - Semalt Expert

1 answers:

Om du är en affiliate marknadsförare, en bloggare eller en webmaster, bör du veta betydelsen av sökmotoroptimering optimering (SEO). Lisa Mitchell, Semestra Customer Success Manager, varnar för att utan korrekt sökmotoroptimering, på sidan och off-page SEO, är det inte möjligt att få dina artiklar på Bing, Yahoo och Google . Vissa bloggare och webbansvariga ser till att deras innehåll är fullt optimerat för Google, men de bilder de använder är inte optimerade optimalt. Det är säkert att säga att bildoptimering är den viktigaste faktorn som du bör överväga eftersom många människor söker efter kända bilder. Om bilderna på din blogg eller hemsida börjar ranka, är chansen att du får ett stort antal besökare.

Varför behöver vi optimera bilder?

Det finns olika skäl att optimera dina bilder. Bilderna du använder i dina artiklar hjälper till att förbättra SEO-poäng, ge ett tilltalande utseende till dina artiklar, göra dem sökmotorvänliga och spela en viktig roll för att öka sidans lasthastighet på din webbplats. Det finns många fördelar med bildoptimering, till exempel bilder som delar upp webbplatser som Instagram och Pinterest-körkvalitetstrafik på dina webbsidor, bilderna visas i sökresultaten och du kan få dina bilder rankas högre. Plus, bilderna förbättrar studsfrekvensen på din webbplats och ökar SEO-poängen. Om du fokuserar på att skapa anpassade bilder kan du få kvalitet bakåtlänkar när andra bloggar eller webbplatser använder dina bilder i sina artiklar eftersom de ger dig en kreditlänk.

Hitta rätt bilder till din webbplats:

Innan du använder några bilder i dina artiklar vill jag presentera dig för vissa resurser där du enkelt kan komma åt bilder. När du hanterar bilderna bör du bara använda autentiska källor och undvika att använda Google Images eftersom de flesta av bilderna är upphovsrättsskydda i det här avsnittet..Webbplatser som FreeDigitalPhotos, Pixabay, Wikipedia och MorgueFile ger massor av bilder och Shutterstock är plattformen där du kan få högkvalitativa bilder genom att betala några dollar varje månad. Oavsett om du använder de fria sidorna eller betalda för att hitta lämpliga bilder måste du vara säker på att du ger rätt utgivning till förlaget så att ingen stör dig om rättigheterna för bilderna.

Skapa dina bilder:

Det är också möjligt att skapa dina bilder, och detta bör bara göras när du inte hittar de perfekta bilderna på andra källor. Canva är ett bilddesignverktyg, skapat för både webbutvecklare och bloggare, som hjälper till att skapa anpassade bilder. Att hitta massor av färdiga mallar och vackra teckensnitt är enkelt. Du kan helt enkelt dra den lämpliga mallen och teckensnittet och få din bild redo inom några minuter.

Optimera bilder för sökmotorer:

När det gäller att optimera bilder för sökmotorer, bör du välja rätt filnamn och hämta det bara från en tillförlitlig källa. Om du till exempel skriver en berättelse om Donald Trump, ska du namnge din bild som "Donald Trump" och använda samma text i din rubrik. Storleken på din bild är också signifikant. Du bör inte använda stora bilder eftersom de lägger en stor belastning på servern och kan öka laddningshastigheten. Således är den bästa storleken på en bild 200 x 200px. En Alt-text ger en kort beskrivning av din bild och bör vara relevant för din artikel. Se till att du har tagit bort hyperlänkarna från dina bilder innan du publicerar dina artiklar.

Bildformat - JPEG, PNG och GIF:

Det finns olika typer av bildformat som JPEG, PNG och GIF. De flesta bloggare och webbansvariga använder JPEG eftersom det är lätt att ladda och ger bättre resultat än de andra två bildformat.

Förpackning:

Bloggare spenderar mycket tid på att skriva kvalitetsartiklar, så att de inte bör kompromissa med kvaliteten på sina bilder. Se till att du använder optimerade bilder för bättre sökmotor ranking .

November 29, 2017
Betydelsen av bildoptimering - Semalt Expert
Reply