Back to Question Center
0

Art of Image SEO - Enkla tips från Semalt Expert

1 answers:

Bilder och videor är en tillgång för organisk trafik och sökmotoroptimering , men tyvärr är de ofta förbisedda. Det är säkert att säga att bilder kör mer trafik och förbättra webbplatsens sökmotoroptimering ranking. Det finns vissa dimensioner för bildoptimering som innebär bättre placering i Google-resultat, optimering för bättre användarupplevelse och optimering för att få massor av sociala medier. För bildoptimering bör du tänka på URL-struktur, beskrivande taggar och ankare. Här är de sex tipsen om bilds SEO som utarbetats av Lisa Mitchell, den Semalt kundsucceschefen.

1. Hitta rätt bilder:

Att hitta rätt typ av bilder är viktigt. Högkvalitativa bilder lägger till värde och mått på dina artiklar eller webbsidor. Dessutom uppmanar de människor att dela med dig av ditt innehåll och ge dig kvalitet bakåtlänkar. Du kan hitta lämpliga bilder på Flickr, iStockPhoto, Shutterstock och Getty Images. Flickr är förmodligen den bästa och mest använda tjänsten för att hitta gratis foton. Här kan du komma åt ett stort antal bilder och ladda ner så många bilder som du vill. iStockPhoto och Shutterstock har en stor samling av stockbilder. Du kan prenumerera på dessa tjänster för att få tillgång till dessa bilder.

2. Använd sökordet i ditt filnamn:

Precis som att du använder webbadressen för att beskriva ett inlägg eller en viss sida, ska du använda sökordet i ditt filnamn. Se till att det primära sökordet används som filnamn på din bild. Det borde inte vara något som iStock_0004221245XSmall..jpg eftersom sådana filnamn inte lägger till information om ditt innehåll. I stället bör du byta namn på det till bildoptimering.jpg.

3. Skapa beskrivande alttext:

Att skapa beskrivande alttext eller alt-taggar är viktigt. Dessa hjälper Google, Bing och Yahoo att bestämma vad dina bilder handlar om. Till skillnad från det traditionella innehållet kan sökmotorer inte utvärdera texten på dina bilder tills du inte har satt in rätt alt text.

4. Ankrartexten:

Ankare text är en av de viktigaste faktorerna för bild SEO. Om du vill använda flera bilder i en artikel, se till att ankarteksten är korrekt tillagt dem alla. Använd beskrivande ankare texter för att beskriva dina bilder. En annan viktig sak att tänka på är att du ska använda det primära sökordet i beskrivningen av dina bilder. Det finns ingen anledning att använda generiska termer som inte motsvarar innebörden av ditt innehåll. Nyckelord hjälp sökmotorer utvärdera arten av ditt innehåll och vilken typ av bilder du har använt.

5. Bilderna ska matcha ditt innehåll:

Innehållet kring dina bilder borde vara relevant för bildadressen, ankarkoderna och alttexten. Du bör också anpassa ditt innehåll och bilder för att engagera fler och fler personer. Det hjälper sökmotorerna att bekräfta att du inte försöker skräppost och bilderna är relevanta och av hög kvalitet.

6. Gör inte saker:

Det kommer att gå för alla typer av sökmotoroptimering, men vi kommer att säga för tydlighet: du borde inte fylla i sökorden för att fylla i bildtexten. Istället ska din alttext, bildtext och filnamn vara beskrivande, omfattande och kortfattad. Du bör optimera bilderna på ett sätt som fler och fler användare blir förlovade och får dig bättre sökmotorrangeringar .

November 29, 2017
Art of Image SEO - Enkla tips från Semalt Expert
Reply