Back to Question Center
0

Förbättra din SEO, Läs om bildoptimering! - Semalt Expert

1 answers:

På sidan SEO och bildoptimering är de två primära stegen i en effektiv SEO-kampanj. Sökmotorn blev intelligentare och smartare med tiden, och förfarandet för att få bra sökranking är ganska sofistikerad. Kvalitetsinnehåll räcker inte eftersom du måste vara uppmärksam på många saker. Olika faktorer bidrar till att dyka upp i sökmotorns rankningar, och den viktigaste faktorn är hur du optimerar dina bilder för SEO.

Om på sidan SEO är pelaren på din webbplats är bildoptimering byggstenen. Jason Adler, Semalt Customer Success Manager, säger att bilder är starka visuella komponenter på dina webbplatser och är mycket bättre än en tusen ordartikel. Det är viktigt att använda bilderna korrekt så att de kan skicka ditt meddelande vid första glimt.

Bild Relevans:

Se till att de bilder du väljer är relevanta för ditt webbinnehåll. Massor av irrelevanta bilder ger dig inte lika effektiva SEO-resultat som en enda bild med relevant alt text och beskrivning.

Alt Taggar:

Alt-taggarna spelar en viktig roll i din bildoptimering. De hjälper dina bilder att visas i sökmotorresultat och förbättra webbplatsens laddningstid. Alla sökmotorer är beroende av texten på dina bilder eftersom de inte kan läsa ditt innehåll, så alt text- och alt-taggarna bestämmer hur dina bilder kan rankas i Googles bildresultat. En av de bästa metoderna för alt-taggarna är att hålla taggarna korta, beskrivande och till den punkten.

Bildstorlekar och hosting:

Storleken på en bild spelar en viktig roll för att förbättra den övergripande användarupplevelsen. Se till att bilderna du använder inte är för tunga för att öka din lasthastighet. Använd små, men vackra bilder som är lätta att dyka upp i sökmotorns resultat. Vi rekommenderar att du använder bilder i byte. Verktyg som Yahoo Smushit kan användas för att torka bort de stora bitarna från bilderna, vilket gör dem lättare än tidigare.

Image hosting är en annan viktig faktor när det gäller att generera mer trafik från Googles bildsökning. Google och andra sökmotorer ger större betydelse för bilderna som finns på samma domän än bilderna som finns på flera domäner. En stor algoritm för Google bildsökning är att blanda bilder med texten på din webbplats.

Filnamn:

Precis som ett nyckelord är viktigt i din webbadress är filnamnen viktiga för dina foton. Nyckelordrika filnamn hjälper sökmotorerna att utvärdera din webbplats på ett bättre sätt. Du bör inte använda standardfilnamnet, till exempel DSC0119.jpg, eftersom de inte ger tillräcklig information om dina bilder. Istället bör du använda beskrivande filnamn och nyckelord, som ska separeras av bindestreck.

Bildlänkar och titelkoder:

En bild är en tilltalande och iögonfallande sak som beskriver din webbplats och dess innehåll. Korrekt bildlänkning är ett måste SEO-övning. Du bör undvika att länka dina bilder direkt. Istället borde du bädda in bilderna och få länkar tillbaka till din webbplats. Du bör också använda rätt titel taggar. En titel tagg ger information om ditt innehåll när användarna svävar sin markör över länkarna. Det är viktigt att lägga till en SEO-vänlig beskrivning och relevanta nyckelord till dina titelkoder.

November 24, 2017
Förbättra din SEO, Läs om bildoptimering! & Ndash; Semalt Expert
Reply