Back to Question Center
0

Hur man undviker skadlig kod - Rekommendation Från Semalt

1 answers:

Malware hänvisar till en mängd olika fientliga program, inklusive datormaskar, virus, ransomware, adware, spyware, scareware, trojanska hästar och andra farliga program. Malware kan utnyttja säkerhetsfel eller sårbarheter i mönster av operativsystem, i program eller sårbara versioner av Adobe Flash Player, Java SE och Adobe Reader. Deras effekter sträcker sig från identitetsstöld till irriterande för datorkrasch.

Det är viktigt att bli av med skadlig kod. För detta bör du komma ihåg följande punkter som anges av Jack Miller, Senior Customer Success Manager Semalt .

Förhindra med klokt internetbeteende

Det är möjligt att förebygga skadlig kod med förnuftigt beteende på nätet. Du behöver inte hjälp av en datorekspert eller en programmerare för att bli av med virus och skadlig kod. Du måste bara sluta installera och ladda ner onödiga saker. Om några verktyg eller programvara inte används, bör du ta bort dem från ditt datorsystem så tidigt som möjligt. På samma sätt, om du är osäker på webbplatsens äkthet, bör du lämna den och hitta ett alternativ.

Hackare skickar ofta dumma saker via e-post. Det är viktigt att du inte litar på något som hör samman med e-postmeddelanden. Speciellt när du mottar skräppost, ska du inte klicka eller installera en bilaga eftersom det kan innehålla virus eller skadlig kod. På samma sätt, om din kollega eller en familjemedlem ger dig en flash-enhet eller en DVD-skiva med smittade filer i den, bör du inte blindt acceptera den. Se till att du har installerat ett antivirusprogram på din dator..Annars är det bättre att inte spela de här DVD-skivorna.

Några popup-rutor och windows försöker hacka datorns enheter. Du borde inte klicka på deras länkar och undvika att acceptera gratis systemskanningar. Låt mig här berätta att ingenting är ledigt i denna värld. Vi måste betala en avgift för en officiell programvara, så popup-antivirusverktyg är bra för ingenting. Du kan stänga alla sådana fönster via Windows Task Manager (Ctrl-Alt-Delete). Du bör undvika att köra programvara från okända källor, även när en webbplats ser ganska tilltalande och professionell ut. Samtidigt bör du undvika olagliga fildelningstjänster. Det är lätt för hackare att namnge sin malware efter kända filmstjärnor, musikalbum och program för att fresta människor att ladda ner dem.

Ta bort skadlig kod med autentisk programvara

Oavsett hur klok eller orolig du är kan ditt datorsystem smittas när som helst. Det är därför du borde ta bort skadlig kod och virus endast med autentisk och legitim mjukvara. Du bör inte installera ett verktyg som du inte är övertygad om. Dra nytta av Windows Update och uppgradera ditt system en eller två gånger i veckan. Det meddelar dig automatiskt om uppdateringar är tillgängliga. Du kan enkelt ladda ner den från internet och installationen tar några sekunder. Samtidigt är det viktigt att hålla din webbläsare uppdaterad. Ladda ner de senaste versionerna av webbläsarna för att njuta av deras senaste funktioner och egenskaper. Du bör köra antivirusprogram för att vara säker på internet. Slå på den hela tiden och förnya den en eller två gånger i månaden. Anti-malware, även känd som anti-spyware, är en kraftfull komponent för vilken dator som helst. Detta fristående program håller ditt datorsystem och dina sociala medier profiler säkra från eventuella hot och virus. Alternativt kan du använda Windows-brandväggen som är bra för att förhindra att enheten är skadad och skadad. Om dina e-postprogram inte filtrerar spam ordentligt är det viktigt att du försöker ett spamfilter så tidigt som möjligt.

November 23, 2017
Hur man undviker skadlig kod - Rekommendation Från Semalt
Reply