Back to Question Center
0

Semalt Expert: Googles sökalgoritm kan vara tvingande personer att skräpposta

1 answers:

Varje SEO-expert, förläggare eller innehållsförfattare vet att länkbyggnad är en av de viktiga faktorerna som påverkar en webbplatss ranking på sökmotorer resultatsidor. SEO kräver definitivt länkar, och människor som hanterar SEO behöver dem också.

Men sökmotorer, särskilt Google, verkar behöva kopplingar mest och det orsakar mer skada än bra. Googles sökalgoritmer använder länkar som en integrerad metrisk för rankningswebbplatser. Detta har gjort ämnet för länkuppbyggnad så framträdande i olika forum. Författare, bloggare och förlag söker alltid efter nya metoder för att skaffa länkar för att se till att deras innehåll utgör en bättre chans att nå sina målgrupper.

Michael Brown, kundsucceschefen för Semalt , förklarar att vikten som ges till länkar vid rankning av webbplatser verkar driva andra viktiga rankningsmått till baksätet. Det är uppenbart nu att Googles betoning på kvalitetsinnehåll, webbplatsmyndighet och påverkan som de viktigaste determinanterna för en webbplats ranking bara är påståenden. Dess sökalgoritmer ignorerar nästan helt dessa aspekter till fördel för länkar.

Som ett resultat är länksbyggare outtröttligt spejder för länkar istället för att investera ansträngningar för att skapa kvalitetsinnehåll som är inflytelserikt och auktoritativt.

Konsumenterna lider mest av denna branschfel. I stället för att få användbar innehåll som de kan förvänta sig från webbplatser som rankas på första sidan av sökmotorresultat, är det vagt innehåll som har manipulerats med länkar bara för att rangera högre.

Det är anklagligt att Googles alltför stora tonvikt på länkar har drivit utvecklingen av en uppfattning att mycket av det som finns tillgängligt på webben kan manipuleras av skaparen. Det är denna mentalitet som förmodligen har drivit fler människor till spamlänkar i hopp om att deras innehåll kommer att rankas högre.

Om sökmotorer lägger mindre vikt vid länkar när de utvecklar sina sökalgoritmer skulle varje innehållsskapare hålla sig till grunderna för organisk SEO. De skulle vara mer oroade över att designa sina webbplatser och skapa sitt innehåll till bästa kvalitet så att konsumenterna hittar vad de letar efter på dessa webbplatser. Detta skulle göra konsumenterna mer lita på sådana webbplatser. Naturligtvis vill ingen glömma länkbyggnad. Men efter att ha tagit hand om de mest grundläggande SEO-aspekterna, skulle ingenting vara lättare än att locka kvalitetslänkar till webbplatsen. Med andra ord skulle platsen gillas eftersom den är likbar.

Som det står nu tillåter Google att webbplatser använder länkar för att tvinga folk att tycka om dem. Tyvärr gör även stora webbplatser en oacceptabel sak, och man kan fortfarande undra varför Google låter dem komma undan med det.

Om problemet med spammiga länkar är att hitta en lösning måste Google vara i centrum för det. Det måste sluta ge länkar till mycket vikt i sin rankingalgoritm och fokusera på de viktigaste faktorerna för onlineinnehåll: unikhet, användbarhet, inflytande och auktoritet. Sökmotorer måste göra spelplanen - så att webbplatser kan konkurrera utifrån kvaliteten på deras innehåll och hur väl de tar hand om konsumenternas behov. Om inte detta händer, kommer fler människor att utveckla uppfattningen att länkar är SERP-rangens kung, och det skulle bara öka mängden värdelöst innehåll på webben, som redan bevittnat.

November 24, 2017
Semalt Expert: Googles sökalgoritm kan vara tvingande personer att skräpposta
Reply