Back to Question Center
0

Semalt Expert - Så här tar du bort Darodar Referrer Spam från Google Analytics?

1 answers:

Hänvisar till spam kan vara ett viktigt problem som står inför en majoritet av webbplatsägare. Det finns till exempel många fall där Google Analytics registrerar flera webbbesök, vilket inte nödvändigtvis betyder att de når din webbplats. Darodar är en domän som gör spambesök på en webbplats. Denna teknik är standard för svarthatthackare. Darodar råkar vara en tredjeparts bot, precis som webbrobotarna som vanliga sökmotorer använder för att komma till kunder. De flesta operativa webbplatser eller SEO-organ behöver utveckla effektiva sätt att stoppa Darodar.

Några av de sätt som tillhandahålls av Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt , hjälper dig att ta bort denna bot från Google Analytics enligt följande:

Begär att ta bort den från deras hemsida

Ett inhemskt sätt att hantera Darodar kan vara att be dem att stoppa sin bot. Du kan fylla i en enkel form som de tillhandahåller och markera de webbplatser du inte vill att dom ska besöka.

Block Darodar från att krypa din webbplats

För webbplatser som använder en Apache-server kan det hända att Darodar inte visas när en .htaccess-fil släpps i roden på din katalog. Vanliga sökrobotar ser fortfarande din webbplats, men Darodar kommer inte. Från deras panel kommer de att se ett 403-statuskodsvar. De har inte behörighet att se den sidan, vilket innebär att GA-spårningskoden inte kommer att utföras för att registrera besöket. Du kan köra koder som:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

Det är viktigt att vara försiktig när du kör sådan kod på din webbplats. Att konsultera en webbutvecklare för detta steg kan vara ett värdefullt företag. Eventuella fel i det här steget kan leda till att hela webbplatsen inte laddas.

Använd anpassade filter i Google Analytics

För personer med Google Analytics-konto kan det vara enkelt att hantera Darodar. Individuella filter kan vara till hjälp vid borttagning från Google Analytics samt att stoppa framtida Darodar-hänvisningar. För att utföra denna uppgift kan du logga in på ditt GA-konto. Från fliken Admin i det övre högra hörnet kan du lägga till ett filter i fliken Alla filter. Du kan lägga i Darodar-borttagning i filterrutan. Ställ in filtertypen för att utesluta. Referensknappen bör ställas in till exklusiv. Denna anpassning kan hålla hänvisningstrafiken bort från din Google Analytics. Dessutom är det möjligt att tillämpa andra anpassade filter som IP-adress. Kom alltid ihåg att spara de ändringar du gör innan du lämnar anpassningsidan. Dessa filter kan blockera dessa bots.

Slutsats

Att ta bort Darodar från Google Analytics kan minska din webbplatsstatistik till noll. I vissa fall visas sådan trafik fortfarande i din tidigare webbplatsstatistik. Du kan dock använda denna riktlinje för att ta bort den från din webbplats. På samma sätt kan du göra meningsfulla anpassningar till din webbplatskampanj.

November 24, 2017
Semalt Expert - Så här tar du bort Darodar Referrer Spam från Google Analytics?
Reply