Back to Question Center
0

Semalt Expert talar om den farligaste e-postspammaren i världen

1 answers:

Julia Vashneva, Senior Kundsucceschef för Semalt Digital Services, kommer i samband med artikeln att berätta om den mest kända och farligaste spammaren i världen - rysk spammare, Peter Levashov.

Federal agenter reste till Moskva för några år sedan för att utnyttja hjälp av de ryska motsvarigheterna. De ville arrestera de farligaste e-spammarna i världen, men blev avvisade. Ett amerikanskt brottsbekämpande företag informerade dem om frågan. Spammaren använde pseudonymen Peter Sevara och var skyddad av den ryska regeringen. Således kunde ingen röra eller skada honom. Så småningom gick agenterna tillbaka och väntade tills deras mål skulle göra misstag.

Den goda nyheten är att han gjorde ett misstag och gick till Barcelona för semestrar. Spaniens regering var efter honom i flera år och poliserna bröt in i hotellrummen där denna spammare bodde hos sin fru och andra familjemedlemmar. Han arresterades vid den tiden, och säkerhetsansvariga för Federal Bureau of Investigation bestämde sig för att undersöka detta ärende. Den här dåliga killen hade stängt ner massor av datorer genom att översvämma dem med virus. Slutligen släpper justitiedepartementet ut rättspapper som skyller på den här hackern. Hans ursprungliga namn är Peter Levashov. Han anklagades för bedrägeri och olaglig avlyssning av elektroniska konversationer. Peter förväntades överföras till Förenta staterna för vidare utredningar.

Tjänstemän hävdade att han greps och hans nätverk var mer omfattande än någonsin. I åratal använde denna man sitt imperium för att berika sig genom att bedriva bedrägerier. President Donald Trump hoppas att den här spammaren snart kommer att se hans öde. Tidigare hade Kremlin beklagat liknande gripanden över hela landet. Den spanska polisen arresterade framgångsrikt herr Levashov; och innan det blev han arresterad i ett annat land men släpptes på grund av den ryska regeringens medverkan.

Nu hoppas det att många andra spammare också kommer att arresteras, eftersom regeringarna tar stränga åtgärder mot dem. Polisens och cybersecurity-agenterna följde Levashov i åratal, för att vara exakt sedan 2006. Hittills har denna man gjort biljoner dollar med sitt nätverk av kamrater och hackat massor av datorer genom att injicera sin malware (Kelihos) i dem.)

Kostnaden för spamkampanjer varierar från $ 300 till $ 700 per e-post. Han erbjöd rabatter till sina kunder, lockade dem till sina erbjudanden och ville stjäla sina pengar. Huvudmålet för Levashov var amerikanska datorer. Hittills är det inte klart varför han riskerade sitt liv genom att resa utomlands med sin familj. Men cybersäkerhetsforskarna säger att han hade försökt att gömma sin identitet när han flyttade från Ryssland till Spanien.

FBI hade fått information om att Levashov lämnade sitt land och reser till Barcelona för semestrar. Amerikanska poliser tog omedelbar åtgärd och ville arrestera honom så snart som möjligt. Under uppdraget använde FBI-agenter befogenheter som beviljades enligt ändringarna i det som kallas Regel 41 i federala straffrättsliga regler. Det tillät dem att stoppa den här personen från att infektera fler och fler datorer med virus. Och nu ska Levashov spendera resten av sitt liv i fängelse.

November 24, 2017
Semalt Expert talar om den farligaste e-postspammaren i världen
Reply