Back to Question Center
0

Semalt Expert: Typer av Anchor Text och hur man optimerar dem för bättre SEO

1 answers:

En av de mest effektiva sökmotoroptimering trick är användningen av ankare text. När det används ordentligt kan ankerdeksten förbättra en plats rankning på sökmotorer resultatsidor (SERP).

För de som inte är mycket bekanta med detta ämne, förklarar Andrew Dyhan, den Semalt kundsucceschefen, att ankaretext hänvisar till de klickbara tecknen eller texten i en hyperlänk. Ofta är tecknen / texten i en annan färg än resten av innehållet och är ibland understrukna. När användaren klickar på en ankare text tas han eller hon till en annan plats. Du kan skapa dessa ankare med hjälp av HTML eller CSS.

Varför är ankare texter så viktiga för SEO?

Ankare texter skulle förmodligen inte vara så populära som de är idag om de inte användes för backlinks. De spelar en stor roll i användningen av bakåtlänkar (en viktig SEO-rankingfaktor). Dessutom använder sökmotorer dem att straffa webbplatser för överoptimering och spammning. Det är därför viktigt för SEO-experter att tydligt förstå hur man använder ankare texter ordentligt.

Ankerdeksten är också användbar för läsare av innehåll eftersom det ger dem en uppfattning om vilket innehåll de borde förvänta sig att hitta i länkens måldestination.

Typer av ankare text

Det finns många variationer av ankare text. SEO-experter kan använda en eller en kombination av följande variationer för att optimera innehållet:

  • Målta ankare: Online marknadsföringsexperter involverade i länkbyggnad skapa ankare texter med nyckelord som matchar sökordet på webbsidan eller dokumentet de riktar in. Med andra ord, om du vill länka till en webbplats som har innehåll om" kitchen renovation ideas " använd samma nyckelfras i dina hyperlänkar.
  • Generisk ankare text: Dessa är klickbara länkar som leder dig till resurser som kan vara till hjälp. Exempel på generiska ankare inkluderar "få mer information här", "klicka här för en gratis offert", "få din gratis eBook här" och så vidare.
  • Branded ankare: Branded ankare använder varumärket för webbplatsens verksamhet som texten. De anses vara den säkraste typen av ankar att använda. Det är därför stora varumärken som Amazon kommer att använda så många märkta ankertekster som möjligt i deras innehåll, eftersom det finns en mindre sannolikhet för överoptimering.

Överoptimering är överdriven användning av samma ankare text på en sida eller utseendet på samma text på många sidor på en webbplats. Det kan leda till straff av sökmotorer eftersom sidan ses som spammig och inte användarvänlig. Överoptimering bör därför undvikas med alla medel.

  • Naken länkankare: Dessa är ankare texter som använder webbadressen till en webbplats för att länka tillbaka till den. De är enkla att använda men måste distribueras inom innehållet. Tätheten hos nakna länkankare får inte överstiga 15%.
  • Bilder och "alt" taggar som ankare: Användningen av bilder i webbinnehåll är mycket hyllade idag. Det bidrar till att öka användarens interaktion med innehållet. När du använder en bild som en länk till en annan plats, ger du också en relevant alt-tagg för bilden. Sökmotorer läser denna "alt" -taggen som ankare texten.
  • LSI (latent semantisk indexering) ankare: LSI innebär helt enkelt användningen av synonymer (inte nödvändigtvis perfekta synonymer) av huvudordet. De är nära variationer av sökordet. LSI-ankare är väldigt hjälpsamma när du inte vill använda det exakta sökordet i dina länkar.
  • En annan variant av ankare text som anses säker och effektiv är kombinationen av varumärke och nyckelordanker. I det här fallet skapar du hyperlänkar med ditt varumärke och ett sökord av ditt val. Till exempel kan du använda "städtjänster av" ditt varumärke "som ditt varumärke + nyckelord ankare text.

Om du vill få ut det bästa av ankare texter, se till att du använder dem eftertänksamt. De bör fördelas på rätt sätt och till rätt densitet. De ska också vara kortfattade och relevanta för innehållet på både länknings- och målsidan. Spammy anchor texter är en direkt biljett till straff, eftersom det är ankare som inte låter naturligt i texten. Använd aldrig sådana ankare texter i ditt innehåll eftersom de definitivt kommer att skada din SEO.

November 24, 2017
Semalt Expert: Typer av Anchor Text och hur man optimerar dem för bättre SEO
Reply