Back to Question Center
0

Semalt Expert: Varför att undvika Google Analytics Referral Spam

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Semalt Senior Customer Success Manager, påminner om att data är kärnan i de flesta internetmarknadsföringskampanjerna . De flesta webbplatsägare och operatörer är beroende av effektiv datahantering. Google Analytics-skräppost ger falska trafik- och webbbesök, vilket gör informationen om trafik felaktig. Det är viktigt att människor tar bort hänvisningsspam från deras Google Analytics-statistik. Till exempel kan du få många webbbesök från domäner som Darodar eller Ilovevitality.

Google Analytics-skräppost

Spam i Google Analytics omfattar alla webbbesök som kommer till din webbplats från andra domäner. I vissa fall kan några av de webbplatser som du har backlinks med orsaka falsk trafik. Hänvisningsskräppost kan bestå av följande två typer:

  • Spökehenvisninger: Vissa domäner och webbplatser kan få tillgång till din Google Analytics UAID. De registrerar sidbesök på din GA-panel. De speglar dock inte som webbbesök på din webbsidor. De visas som spökbesök på ditt GA-konto.
  • Spam-robotar: I vissa fall kan inte-mänskliga besökare klicka på länkar till din webbplats. Faktum är att dessa inte är legitima webbbesök.

Skäl till Google Analytics-skräppost

Spam-attacker involverar flera avsikter. Precis som de flesta svarta hattens SEO-tekniker är spam en metod som bryter mot de flesta regler för att nå målet. Sårbara personer kan bli offer för dessa spamattacker. webbbesök av skäl som:

  • Genomföra skadlig programvara. Precis som vanliga internetbedrägerier angriper individer skadlig information på sina konkurrentwebbplatser. De kan också utföra vissa brott som kreditkortstöld eller ens stjäla inloggningsuppgifter. Keyloggers kan underlätta brott som att stjäla finansiell information.
  • Besöksbesökare. I vissa fall riktar sig dessa attacker mot att man hänvisar till andra webbplatser. De tillhör den svarta hatten SEO-organ som lovar snabba rankingresultat på kort tid. De brukar använda besök på dina webbplatser eller sidor, men konvertera inte till försäljning.
  • Försäljning av en produkt. Majoriteten av Google Analytics-spambesök är företag som vill sälja något. Genom att komma till miljontals kunder över hela världen hoppas de att en person kommer att konvertera till en försäljning. Så småningom hamnar de upp din trafikinformation när de försöker göra ett köp.

Varför och hur man fixar Google Analytics-skräppost

Spamwebbesök gör att webbplatser lider av att få sina statistik inte inline i internetmarknadsstrategin. I de flesta fall brukar de få information som inte relaterar till hur ditt företag utför online. För de flesta kan tillämpning av skräppostfilter på fliken Google Analytics hantera de flesta spamangrepp. Till exempel kan spamdomän som Darodar få ett fel 403 vilket innebär att de inte har behörighet att visa din webbplats. Detta spamfilter kan tendera att göra din webbplats fri från spam. I vissa fall släpper folkkoder eller .htaccess-filer i domänens rutt. Dessa filer kan blockera webbrobotare som de för spamdomäner.

November 24, 2017
Semalt Expert: Varför att undvika Google Analytics Referral Spam
Reply