Back to Question Center
0

Semalt: Hur bli av med Blackhatworth Referrer Spam i Google Analytics

1 answers:

De som vet vad hänvisningsskräppost är, förstår hur frustrerande det är när det kommer in i din Google Analytics. Utvecklingen av referens spam-infiltrerande GA-rapporter har stigit under de senaste åren. Om du är en ägare måste du veta hur man hanterar det för att undvika de allvarliga effekterna det kan ha på din verksamhet.

Blackhatworth.com är ett av de hänskjutande spams som har många ägare och chefer som klipper huvudet. Det är en webbplats som skickar dig falsk trafik eller "falska träffar" och anledningen till att det görs varierar. Några hänvisningsspams syftar till att locka besökare till sina webbplatser. De vet att det finns webbplatser som publicerar listor över sina toppreferenter. Spammningsplatser hoppas få besökare på grund av att de bara visas på sådana listor. Dessa sidor bygger också på nyhetssäkringen hos webbplatsansvariga. De hoppas att när de spamar dig, vill du veta varför de länkar till dig. Du besöker deras webbplats för att kontrollera, och det är precis vad de behöver - trafik.

Jack Miller, en topp professionell från Semalt , avslöjar här sätten att bli av med denna typ av referreringsspam.

Är Blackhatworth.com referens spam skadligt?

Även om hänskjutande skräppost kan vara harmlöst eftersom det inte är förknippat med skadliga handlingar som att sprida skadlig kod, är det ett allvarligt problem eftersom det påverkar dina GA-data.

För de flesta människor är Google Analytics ett verktyg för beslutsfattande. Din Analytics-data hjälper dig att se de webbplatser som skickar dig trafik. Du kan sedan använda denna information för att strategisera om hur du kan förbättra strukturen och innehållet på din webbplats samt få nya länkar. När du har äkta, högkvalitativa länkar från andra webbplatser är din webbplats mer sannolikt att rankas högt i SERP.

Problemet med hänskjutande spam är att det skruvar upp din webbanalysdata. Dina data är skevda och misslyckas med att ge exakta mätvärden av trafiken riktad till din webbplats. Besluten som fattas med hjälp av denna felaktiga data kan vara mer skadliga än de är användbara för verksamheten. Tyvärr, människor som inte är medvetna om referensspam gör det och senare undrar varför deras SEO-strategier inte fungerar som förväntat.

Att bli av med Blackhatworth.com Referral Spam från Google Analytics

Att ställa in filter för remissspam i GA är ett av de effektiva sätten att bli av med falsk trafik från spamplatserna. Filter tar hand om webbplatser som skickar falsk trafik till GA såväl som de som använder robotar för att besöka din webbplats.

  • Logga in på ditt GA-konto och i rullgardinsmenyn Visa, klicka på Skapa ny vy och ge det ett namn.
  • Skapa nytt filter genom att klicka på Filter> Nytt filter. Namn det nya filtret "blackhatworth.com är bra".
  • Efter att ha valt en anpassad filtertyp klickar du på Exkludera och i rullgardinsfältet Filterfält välj Referral.
  • I fältet Filtermönster anger du blackhatworth \ .com och sparar sedan dina inställningar.

Du kan göra detta för eventuella andra spamrekommendationer som kan visas i dina GA-rapporter. Se till att innan du filtrerar bort en domän kontrollerar du först för att verifiera att det verkligen är en skräppostreferens. Du vill inte filtrera bort äkta webbplatser och förlora verklig trafik av misstag.

November 24, 2017
Semalt: Hur bli av med Blackhatworth Referrer Spam i Google Analytics
Reply