Back to Question Center
0

Semalt talar om överkoptimering av ankare

1 answers:

Att bygga för många riktade länkar till dina inlägg kan förstöra din onlinekampanj, för att inte tala om att din rankning påverkas. Generellt innebär överoptimering att generera många länkar med ett riktade antal ankare text där länkarna tar bort det innebärade värdet av innehåll och kan inte ge mer värde.

Över optimering av ankare text är ett ämne som har slagit rubrikerna i flera år. Marknadsföringskonsulter, e-handelswebbplatsägare och marknadsförare av innehåll tenderar att skapa för många riktade länkar till sina webbplatser, ett scenario som leder till låga rankningar i algoritmerna. För att öka användarens engagemang och att rangordna sig högt i algoritmerna, överväga att länka dina produktsidor och kategorier på lämpligt sätt.

Här är en analyserad rapport av välfungerande e-handelswebbplatser. Rapporten innehåller ankare texter av 31 produktsidor och 28 kategorisidor. När det gäller innehållsmarknadsföring är förståelsen av de grundläggande attributen för ankare text av yttersta vikt. Frank Abagnale, den Semalt kundsucceschefen, erbjuder dig att titta på följande attribut som hjälper till att analysera om länkar som innehåller ankare text har rätt optimerats.

  • Nyckelfras - Kontrollera om nyckelfrasen innehåller partiell matchningsankertekst
  • Märkesnamn - I de flesta fall visas varumärke som ankartext
  • URL - Kontrollera om länken har faktisk ankare text, eller det är bara en URL
  • Branded - Kontrollera om varumärket var citerat i ankare texten

Icke-riktade Vs. Målta Anchor Texter

I en rapport som innehöll 28 kategorisidor och 31 produktsidor riktade sig 34,6% av de registrerade kodade länkarna. I enkla ord registrerades exakt matchningsankare vid 18,05%, URL på 17,88%, varumärke vid 30,84%, fras till 16,58%. Non-targeted anchor texter registrerades till 16,64%.

Produktsidan

I detta fall är distributionen av riktade ankare och oliktade texter ojämlika. Produktsidor utgår från kategorins sidor om frasförbindelser och exakta matchningslänkar. Fördelningen visar de matchande matchningslänkarna och exakta matchningslänkar registrerade en procentuell ökning med respektive 4% respektive 7%.

Kategorinsidorna

När det gäller kategorisidor kommer koppling av bra fraser och nyckelord att vara minimal. Statistik visar att 25% av de skapade länkarna på kategorisidorna är riktade. Till exempel representerar "annan" den icke-riktade ankartekstdistributionen. I jämförelse med den icke-riktade ankartekstfördelningen registrerades länkarna för URL och branded procentuell ökning med 7% respektive 5%. Det mesta av den registrerade ökningen stod för nyckelordsmärken och fraser. Det är viktigt att notera att kategorimärke matchen registrerade en fördelning som uppgår till 12,23%.

Påverkan av överoptimering på din onlinekampanj

Att generera för många länkar för ditt innehåll påverkar din rankning negativt. Som marknadsförare, överväga att öka ankare texten och minska antalet riktade länkar för att träffa din målgrupp i realtid.

Betydelsen av att balansera din standardprofil kan inte snubbla. Om du har arbetat med din SEO-kampanj och ditt konverterande sökord fortfarande rankas lågt, överväg att skapa olika ankare texter för att förbättra din kampanjsiktighet. I detta fall innebär termen "normal" olika betydelse för olika branscher. Utför en undersökning för att identifiera bästa ankartexten för din kampanj.

November 24, 2017
Semalt talar om överkoptimering av ankare
Reply