Back to Question Center
0

Semalt varnar om risken för sökordfyllning

1 answers:

Sökmotorerna kritiserar sökordet fyllning, och det är inte mer en övning av vit hatt SEO. Det fanns tider när sökordet fyllning fungerade bra för att rangordna en webbplats på internet. På den tiden kunde sökmotorerna, särskilt Google, snabbt manipulera rankningen av en sida med sökordsstoppning. Sidor rankas i ett stort antal baserat på hur många sökord de hade. Även om sökorden inte var relaterad till nischen på en webbplats, tyckte den fortfarande om framgång, eftersom Google förbättrade sin övergripande ranking. På den tiden kunde du enkelt gömma de ojämna och dumma sökorden i matchande färger eller den vita bakgrunden. Det ledde naturligtvis till en hemsk användarupplevelse eftersom de flesta inte letade efter de webbplatser som brukade öppna före dem. Google och andra sökmotorer började sedan filtrera bort sökord som placerades på en webbplats eftersom alla dessa webbplatser saknade informativt och meningsfullt innehåll.

Konsekvenser av sökordsfyllning och överoptimering:

Julia Vashneva, Senior Customer Success Manager på Semalt Digital Agency, varnar för att nyckelordet fylls nu betraktas som svart hatt SEO taktik och är strängt förbjudet. Låt mig här berätta att det bara kommer att ha några fördelar och din webbplats kan inte ha framgång på lång sikt köra. Förr eller senare kommer Google att straffa din webbplats om det fångar att du fyller sökorden. Det finns chanser att dina sidor kommer att bli demoterade i rankningarna eller helt borttagna.

Matt Cutts, Google-specialist, varnade alla webbansvariga och bloggare om svart hatt SEO praktiserar speciellt sökordsstoppning och överoptimering för några månader sedan. Företaget försöker spela en viktig roll för att ta bort och straffa alla webbplatser som sparar sökord regelbundet. Även överoptimeringen är strängt förbjuden av Google, Bing och Yahoo!

Google försöker göra Google Bot smartare än tidigare, och företaget är emot överoptimering och nyckelordstoppning. Således bör du inte använda olika sökord på en enda sida eftersom sökmotorns jätte förbjuder din webbplats under en livstid. Med andra ord kan vi säga att Google inte kommer att gynna sökordspackning utan kostnad och det är ett farligt spel. Det kan inte leda dig någonstans, och ditt företag kommer att förstöras.

Google och andra sökmotorer tycker inte om den svarta hattens SEO-strategier, särskilt sökordsstoppning och vill att webmastersna inte slår deras algoritmer med sådana dumma tekniker. Sätt in sökord säkert i dina artiklar, och sökordets densitet ska vara mellan två och fem procent. I stället för att använda samma nyckelord mycket tid, bör du använda både korta svans och långa svansord och -fraser i artiklarna för att ge dem ett mer imponerande och professionellt utseende. WordStream erbjuder sina kunder massor av SEO-verktygsfält som hjälper dig att skapa korta svans och långa svansord och varianter och hålla journaler om hur många sökord du har använt för att nå önskad täthetsnivå. En annan idé är att implementera synonymer och sökmotorer kommer inte att svartlista din webbplats.

November 24, 2017
Semalt varnar om risken för sökordfyllning
Reply