Back to Question Center
0

Tips om bildoptimering från Semalt

1 answers:

Vi lever i en visuell värld, och betydelsen av bildoptimering kan inte ignoreras. Högkvalitativa bilder gör din webbplats mer tilltalande och driver mycket organisk trafik. Utan korrekt innehåll och bildoptimering kan du aldrig få de önskade resultaten. Bildoptimering är fördelaktig på många sätt, till exempel, det ger bättre användarupplevelse, snabbar på sidan för din tid och erbjuder bättre rankingalternativ. Den visuella söktekniken har gjort framträdande steg under de senaste månaderna och sökmotorerna kan inte identifiera innehållet i bilderna. Så, de är beroende av texten på dina bilder för att förstå vad bilderna handlar om och hur de relaterar till ämnen eller artiklar. Här är de framstående optimeringstipsna för webbansvariga och bloggare som erbjuds av Max Bell, Customer Success Manager of Semalt .

Stockbilder kan inte hjälpa till med SEO:

Om du vill att dina bilder ska dyka upp på webbplatsen borde du ha fullständig tillgång till bilder. Men bilder kan inte hjälpa till med SEO eftersom du måste fortsätta med på sidan och på sidan SEO separat. Massor av webbplatser är roliga med samma stock bilder, så du bör tänka på de unika och tilltalande bilder som aldrig har använts. Även när stockbilderna optimeras, kommer de att ha samma effekter eller SEO-fördelar som de ursprungliga bilderna.

Använd högkvalitativa bilder:

Det är viktigt att använda unika bilder av hög kvalitet i alla dina artiklar. Ju mer innovativa bilder du använder desto bättre är dina odds på rankningen i sökmotorerna. Originala bilder betyder att du ska använda upphovsrättsfria bilder. Om du inte har tillgång till Shutterstock eller Getty Images kan du ta bilder på egen hand med en kamera. Ge dina besökare mycket information om ditt varumärke, och det är bara möjligt med visuellt imponerande videor och foton.

Ge dina kunder en glimt av ditt företag, eller ge en högkvalitativ produktbild som dina besökare kommer att svara på.

Många användare ignorerar lagerfoton. Högkvalitativa originalbilder gör att du kan sticka ut i sökresultaten, visa varumärkets personlighet och locka fler personer till din webbplats.

Akta dig för upphovsrätt:

Oavsett vilken bild du har valt ska du se till att bilderna är fria att använda, och det finns inga upphovsrättsliga konflikter. Om du har tillgång till Shutterstock, Getty Images, DepositFiles eller andra liknande plattformar kan du använda så många bilder som du vill utan att oroa dig för upphovsrättskonflikten. Men om du inte har licenser för att använda sina bilder, måste du möta en kostsam process. Enligt DMCA (Digital Millennium Copyright Act) kan användarna inte använda någons innehåll och bilder eftersom de kan bryta mot upphovsrättsfrågorna.

JPEG är bäst:

Det finns olika bildformat, men JPEG är det bästa och mest använda bildformatet. Det ger många alternativ för att behålla kvaliteten på dina bilder när de ändras eller komprimeras. Du kan spela med färger, mönster och skuggor för att se till att den slutliga bilden är enligt din webbplatss layout och innehållet. Det är sant att JPEG-bilder är lätta att komprimera och kan användas både i små och stora storlekar.

Förpackning:

När det gäller SEO är det viktigt att namnge dina bilder. Du bör skapa korta men ändå omfattande namn på dina bilder och se till att huvudordet är tillagt i dessa namn. Google, Yahoo och Bing kommer att krypa igenom ditt innehåll och bilder enkelt om nyckelord och fraser används korrekt.

November 24, 2017
Tips om bildoptimering från Semalt
Reply