Back to Question Center
0

Tips om bildoptimering från Semalt Expert

1 answers:

Bilder som inte är optimerade kan leda till allvarliga konsekvenser i samband med en webbplatss prestanda. I de flesta fall när din webbplatshastighet är väldigt långsam, bär "ooptimerade" bilder större delen av skulden. Vår nuvarande värld kännetecknas av snettkonkurrens i nästan alla branscher. Det är därför långsamma webbplatser kan inte överleva värmen.

Jason Adler, Semalt Customer Success Manager, varnar för att om en användare besöker din webbplats och känner att den tar en sekund längre än han eller hon brukar är det högst sannolikt att de kommer att hoppa till din konkurrents hemsida om den laddas relativt snabbare.

Hur ser du till att dina bilder inte saktar ner din webbplats?

Överväg att använda dessa sju optimeringstips för att förbättra SEO:

1. Använd originala bilder av hög kvalitet

Detta är en grundläggande sanning som gäller för alla typer av webbplatsinnehåll. Du behöver de mest unika och originella bilderna på din webbplats om du vill skapa bättre användarupplevelse. Om du kan ta bilder med en kamera av god kvalitet eller få designers som kan skapa originalfoton, desto bättre odds måste din webbplats rankas högt.

Frestelsen att använda lagerfoton kan vara förståeligt hög. Men du vill verkligen inte ha ett foto som miljontals andra webbplatser har.

2. Förbättra dina bilder med verktyg

Användare gillar bilder som inte bara är tilltalande men också personliga. Fotoredigeringsverktyg är extremt utbrett över hela internet. Du kan alltid hitta ett lämpligt verktyg för att lägga till något på dina bilder innan du skickar dem online.

Om du vill lägga till text, unikhet, personlighet eller behöver förbättra sin överklagande, finns det ett verktyg för det. Använda bildredigeringsverktyg för att skapa bilder som sticker ut och ge din webbplats en kant.

3. Beskrivande och nyckelordrika filnamn

SEO bästa praxis betonar vikten av att införliva nyckelord i filnamn som beskriver bilden. Ett sådant filnamn informerar sökmotorer om bilden och vad som finns i den. När du laddar ner bilder ersätter du standardnamnet med något som beskriver bilden på bästa sätt.

4. Minska storleken på dina bilder

Du kan minska filens storlek utan att minska bildkvaliteten. Genom att ändra storlek och komprimera bilder kan du förbättra webbplatsens hastighet avsevärt.

Använd funktionen "Spara för webben" i Adobe Photoshop för att se till att bilderna som slutar på din webbplats är av optimal storlek.

5. Använd rätt filformat

Det finns tre vanliga bildformat: JPEG, PNG och GIF.

JPEG är det mest populära formatet eftersom det håller bildstorlekarna lilla. GIF används mest för animeringar och enkel konst. Den stöder genomskinliga bakgrunder och är därför perfekt för företagslogotyper och andra webbsidor. PNG är ett mer modernt alternativ till JPEG och GIF. Detta format stöder öppenhet, har automatisk gammakorrigering och bättre färgområde.

6. Optimera bild alt text och titel

Alt text och titel på en bild ska skapas korrekt för att hjälpa din webbplats att uppnå bättre ranking på SERPs och göra bra användarupplevelse.

Alt text är kanske det bästa sättet att se till att dina produkter visas i Googles webb- och bildsökningar.

7. Skapa bildwebbplatskartor för din webbplats

Bildplatskartor ger sökmotorer information om bilder som är tillgängliga på en webbplats. Även om en JavaScript-kod laddar bilden, tillåter en sitemap dessa motorer att hitta bilderna. Skapa en webbplatskarta innebär att du lägger till information om bilder på en sida. Detta görs för varje webbadress som anges i webbplatskartan.

Optimera bilder för SEO är definitivt värt ansträngningen. Din webbplats laddas snabbare och besökare kan få vad de vill ha snabbt. Långsamma webbplatser drabbar förlusten av synlighet, en minskning av omräkningskurser och därmed försäljning och intäkter. Ovanstående tips hjälper dig att undvika dessa förluster.

November 24, 2017
Tips om bildoptimering från Semalt Expert
Reply